onsdag 9. september 2009

La oss tenke Grønt!


På en miljødebatt på NRK mandag 7/9-09 sa Jens Stoltenberg at han ikke ønska å pumpe opp mer olje, dersom dette var skadelig for miljøet. Han sa også at oljevernberedskapen aldri kunne være tilstrekkelig ved et eventuelt uhell.

Vi veit at Jens Stoltenberg utsetter avgjørelsen om oljeboring fram til neste år. Dette er mest sannsynlig for å lure med seg Sv og Sp i regjering. For olja vil han nok ha opp, ellers hadde avgjørelsen om å la den ligge, vært tatt for lenge sida.

Statsministeren vår sier de trenger konsekvensutredning før Arbeiderpartiet er i stand til å ta et standpunkt for eller i mot oljeboring i Nordområdene. Men jeg trudde da Jens var klar over at olje nettopp er den store miljøsynderen. Oljeuhell vil få smertelige utslag for dyrelivet i området, slik vi så på Langsund i sør.

En kan spørre seg: Stoltenberg kritiserer Siv Jensen for å ikke ta klimakrisa på alvor. Men når han sjøl ikke vil akseptere at Co2 er skadelig for miljøet, lurer jeg på om han sjøl trur på disse klimaendringene.

Han sitter der så pent og nikker og smiler og lurer seg unna alt som har med klima å gjøre i valgkampen, og ingen tar tak i det.

Ved oljeboring i Lofoten og Vesterålen, vil olja tidligst være oppe i 2019. Ett år etter, i 2020 har Sverige sagt at de skal være uavhengige av fossil energi. Det er ikke mye skryte av for Norge som har alle forutsetninger for å være verdensledene på fornybare energikilder. Vi er langt framme i verden på ulik teknologi, og vi har vind, vann og bølger.

Vil du la olja ligge og heller innvestere fornybart, og dermed si klart i fra hvilken vei du vil for framtida? Stem Miljøpartiet De Grønne, så ser framtida lysere ut.

Tenk stort, stem Grønt!Silje Wiik Nielsen
stortingskandidat Miljøpartiet De Grønne Aust-Agder

2 kommentarer:

  1. Jepp, min stemme gikk til dere i år! Flott innlegg dere hadde i Aftenpostens kulturdel for en liten stund tilbake!

    SvarSlett