lørdag 29. august 2009

Tenk stort, stem grønt!

Hvem er «de andre»?

I Aftenpostens papirutgave fredag 28. august, fikk søyla «Andre» en 1,5 prosents oppslutning. Men hvem «de andre» er blir det skjeldent opplyst om, og flere landsdekkende partier slipper omtrent aldri til i media. Miljøpartiet De Grønne, som av de 1,5 prosentene fikk 1,1 prosents oppslutning, mener dette er en undergraving av demokratiet og at vi har et demokratisk problem når riksmedia, med NRK i spissen, har tatt en avgjørelse om at norske velgere ikke har behov for å få informasjon om at det finnes flere alternativer å stemme på enn de største partiene. For mens de etablerte partiene bygger videre på gammel politikk tilpassa et gammelt verdensbilde, er vi klare til å ta samfunnet i ei ny retning. Vi ønsker et samfunn som er i balanse, både økologisk og sosialt. Vi vil gi oljeeventyret en lykkelig slutt ved å ta Norge ut av oljealderen og skape ei fornybar framtid med ei storsatsing på grønn energi og grønne, nye arbeidsplasser.


Det finnes altså et grønt alternativ i Buskerud, så vel som i alle andre fylker, som står for en grunnleggende solidaritet med medmennesker, dyr og natur, med undertrykte i vårt eget samfunn og andre deler av verden, og med kommende generasjoner. Et parti med en helhetlig og framtidsretta politikk, som er villige til å prioritere miljø, rettferdighet og folks livskvalitet foran profitt i alle spørsmål, som vil styrke lokaldemokratiet for at folk skal få mer innflytelse over sin egen hverdag - vi ønsker et samfunn der så mange som mulig kan ha meningsfylt arbeid, og ikke bare arbeide for å kunne leve. Og vi vil støtte personvernet vårt ved å si et klart nei til datalagringsdirektivet.

Til tross for den minimale mediedekningen vi har fått så langt, viser 1,1 prosents oppslutning tydelig at folk vil ha et ekte grønt alternativ i norsk politikk, og det er på tide at media slutter å overse det, slik at fler kan få høre om oss. Vi har i løpet av de siste årene opplevd en eventyrlig medlemsvekst og aktivitetsøking og er nå nesten så godt som fordoblet i størrelse siden på samme tid i fjor.

Det er altså nå det skjer. Dette valget blir avgjørende for om vi får et tydelig, grønt parti i den norske offentligheten.

Tenk stort, stem grønt!


Eirin Gundersen
Stortingskandidat for Miljøpartiet De Grønne i Buskerud.7 kommentarer:

 1. tenk stort stem FRP partiet for alle.


  JILL

  SvarSlett
 2. Det var dumt å lansere miljøpartiet de grønne. Ikke fordi miljø ikke er viktig -- langt derifra -- men fordi de splitter velgerne som ellers ville stemt på Venstre.

  Hvilke saker er MDG for? Bedre miljø, bedre rusomsorg og fri fildeling. Det er jo alle kjente Venstre-saker. Velkommen etter..

  SvarSlett
 3. Står jo godt pressisert hvem de andre er da... Så du bør kanskje lese hele gallupen?! Hadde jo vært teit å ha pensjonistpartiet på 0,4 % som egen søyle.

  Dere er små, og sånn vil dere nok forbli i lang, lang tid. Sorry! Dere er nok litt mer for de spesielt interesserte...

  SvarSlett
 4. 1. Å påstå at FRP er partiet for folk flest blir så dumt at jeg ikke orker å svare engang. Dessuten er det ikke å tenke stort å stemme på FRP, det er å tenke kortsiktig og lite gjennomtenkt.

  2. Vi har nok noen saker til felles med Venstre, ja, men så har vi også en hel del som skiller oss fra dere. Så hvis det er slik at vi tar velgere fra dere er det nok fordi de er mer enig med vår politikk, rett og slett.

  3. Bildet er tatt fra Aftenpostens nyeste måling, der MDG ble nevnt under søylene. Men det er også første gang vi ble nevnt i en riksavis.

  Vi er små, men vi er i stadig vekst. Og det at vi nå har blitt et prosentparti, uten hjelp fra media, viser bare at vi ikke kun er for spesielt interesserte som du sier. Grunnen til at vi er små er at mange ikke vet om oss. Og jeg synes ikke det er teit at et prosentparti får sin egen søyle; det skulle bare mangle.

  SvarSlett
 5. Enhver som har stått på stand for De Grønne vet at vi ikke er kun for de spesielt interesserte. Vi møter så mange engasjerte mennesker som er interesserte i politikken vår og lurer på om de skal stemme på oss, uten at de har dreads eller batikkskjorte! Helt enig med Eirin, et prosentparti bør ha egen søyle, kanskje spesielt med tanke på at vi fikk nesten like på målinga som RV fikk ved forrige stortingsvalg - og nå er det mye som tyder på at Rødt får folk på Tinget! De Grønne er det eneste partiet, i tillegg til Frp, som har medlemsvekst. I resten av Europa er De Grønne partier med stor oppslutning, slett ikke bare for spesielt interesserte. Jeg er realistisk optimist, og vet at De Grønne er et parti å regne med!

  SvarSlett
 6. HEI ! jeg er er en skoleelev som skal skrive om SP! hvorfor skal folk stemme på SP`??

  SvarSlett
 7. De skal ikke stemme på SP, de skal stemme på MDG! ;D

  SvarSlett