lørdag 1. august 2009

Ut av oljealderen nå!

Forbrenning av olje er blant hovedårsakene til menneskeskapte klimaendringer som truer både mennesker, dyr og natur, og gjentatte store ulykker, som ulykken utenfor Langesund i går, viser igjen hvor galt det lett kan gå. Det viser også hvor farlig det er å transportere olje. At de etablerte partiene nå kommer med krav om styrket oljevernberedskap, er en lite tilstrekkelig løsning på problemet som ikke vil ta slutt før vi trapper ned petroleumsvirksomheten og gjør oss uavhengige av olje.

Gjentatte ulykker av denne sorten bør være en tankevekker for myndighetene og det bør minne om at oljeøkonomien ikke er bærekraftig og ikke kan fortsette som i dag.

Det er ikke bare strandområder som trues av oljen i Langesund nå, også sjøfugler, mange av dem allerede utryddningstrua og på rødlister, bader i, og er tilsmurt i olje, og i mange tilfeller er det så ille at de ikke har noen sjans til å overleve, ettersom de har fått oljen inn i kroppen. Disse fuglene er uskyldige ofre for vår hensynsløse satsing på olje.


«Runde Miljøsenter kunne ha gitt effektiv hjelp, men politikarane har førebels sagt nei til å støtte tiltaket økonomisk.» skriver NRK. Det er trist at en nasjon som har bygd opp all sin velferd på skadelig og skitten olje, ikke har penger nok og ikke er ansvarlige nok til å rydde opp i sitt eget søl.

Det er på høy tid, og det viser seg atter igjen, hvor sårt det trengs et grønt parti på Stortinget. Et parti som våger å satse på, og sette livskvalitet framfor økonomisk vekst, som våger å avvikle olje-, gass- og kullutvinningen og heller prioritere å satse på fornybar energi og gode løsninger på veier ut av oljealderen.


Eirin Gundersen, Stortingskandidat for Miljøpartiet De Grønne i Buskerud.

6 kommentarer:

 1. olje er tull. grønt er bra.

  blir dere å skrive noe om veganisme (eller vegetarisme)?

  SvarSlett
 2. ja!

  det skal du vel ikke se bort ifra :) hvertfall vil jeg det! partiet mener jo også at kjøttforbruket må ned og at det skal bli enklere å leve vegetarisk.

  SvarSlett
 3. Stortingskandidat, er du det? Så du kan bli statsminister? :3 eller er jeg helt på bærtur nå? x)
  Vel, jeg synes det er trist det som skjedde i Langesund (det er jo ganske nærme her jeg bor også), det er uansvarlig at de ikke kan rydde opp etter seg. Jeg synes også det er utrolig synd på dyra som må lide for dette som mennesker er skyldig i.
  Jeg håper vi får et bedre styre for landet som ikke gjør ting bak ryggen vår slik som AP har gjort!

  SvarSlett
 4. Haha, ja, er stortingskandidat. Kan bli stortingsrepresentant fra Buskerud fylke for Miljøpartiet De Grønne. Men da trenger vi nok en del fler stemmer :)

  SvarSlett
 5. Ja til Goliat <3 Jeg liker ikke naturen..

  Jeg har sendt dette inn til Finnmark Dagblad, for å vise at jeg ikke liker Goliat, og som en grunn til å trekke alt tilbake...

  alise

  SvarSlett